همان گونه که می دانید چوب ترمو یکی از بهترین چوب ها برای استفاده در نمای ساختمان ها می باشد اما پیش از اینکه بخواهیم به برسی مزایای چوب ترمو برای نمای ساختمان بپردازیم ابتدا می خواهیم بدانیم که چوب ترمووود چیست؟
پس اگر می خواهید برای نمای ساختمان خود از این چوب استفاده کنید خواندن این مطلب می تواند به شما در آشنایی بیشتر با این چوب کمک کند چرا که در این مطلب مزایای چوب ترمو برای نمای ساختمان را مورد بررسی قرار می دهیم.
چوب ترمو چیست؟
به پروسه خشک کردن چوب در یک دمای مشخص به کمک بخار آب را ترمو کردن چوب می گویند که این دما در چوب های مختلف به نسبت ضخامت و نوع چوب و رطوبت اولیه آن متفاوت می باشد ممکن است از دو روز تا یک هفته زمان بر باشد.
در فرایند ترمیم کردن چوب هدف این است که دمای داخلی چوب در داخل عمق چوب به دمای ۱۸۵ درجه سانتی گراد ۲۲۲ تا درجه سانتی گراد برسد.
رطوبت چوب که با توجه به نوع آن متفاوت است، امکان دارد به زیر ۶ درصد برسد و به دلیل دمای بالایی که به چوب وارد میشود بافت های آن در هم شکسته و همین منجر می شود تمامی اسید های موجود در چوب تبخیر شده و چوب را برای زندگی و رشد هر گونه حشره، قارچ و یا کپک نا مناسب کند.
کاربرد های چوب ترمو
اصلی ترین کاربرد چوب ترمو استفاده از آن در نمای ساختمان می باشد اما مزیت های دیگر این چوب منجر شده تا از آن در مکان های مرطوب هم بتواند استفاده کند مانند کف استخر،روف گاردن، سونا، جکوزی، سرویسهای بهداشتی آلاچیق و ….
از دیگر کاربرد های چوب ترمو عبارتند از:
- سایه بان
- انواع کفپوش
- استفاده از این چوب برای ساخت در ، پنجره و پله
- استفاده از این چوب برای پوشش کف ساختمان
- استفاده از این چوب برای ساخت آلاچیق
- ساخت ویلا ها و کلبه های چوبی
مزایای استفاده از چوب ترمو برای نمای ساختمان ها
چوب ترمو به دلیل خواص و ویژگی هایی که دارند از آن به راحتی می توان در نمای ساختمان ها استفاده کرد حال ما به بیان این مزایا می پردازیم:
- چوب ترمو یکی از متریال های طبیعی می باشد و طرح های زیبایی در آن وجود دارد که همین زیبایی موجود در این چوب منجر شده تا افراد زیادی برای نمای ساختمان خود از این نوع چوب استفاده کنند.
- چوب های ترمو ضد آب و ضد رطوبت هستند مقاومت زیاد و دوام بالای این چوب ها در برابر شرایط آب و هوایی مختلف یکی دیگر از دلایلی هستش که افراد برای نمای ساختمان های خود از این چوب استفاده میکنند.
- از دیگر مزایای که منجر شده تا افراد رغبت زیادی به استفاده از این چوب برای نمای ساختمان خود نشان دهد این است که به دلیل نوع ساختاری که این چوب دارد برای زندگی قارچ ها و حشرات محل مناسبی نمی باشد.
- به نسبت چوب های دیگر چوب ترمو عایقی مناسب برای سرما و گرما می باشد و تا حدود ۲۵ درصد از ورود و خروج سرما و گرما جلوگیری می کند.
- سبک وزن بودن از دیگر ویژگی های این چوب می باشد
- انعطاف پذیری بالا یکی دیگر از ویژگی های مهم این چوب است که باعث شده افراد میل زیادی به استفاده از آن ها در برای نمای ساختمان هایشان نشان دهند
- یکی دیگر از پر کاربرد ترین مزایای این جوب شست و شو و نگهداری به همراه نصب آسان و راحت آن می باشد. که داشتن همین ویژگی منجر شده تا افراد بتوانند نمای چوبی را به راحتی جا به جا کرده و به محلی دیگر انتقال دهند.
- یکی دیگر از ویژگی هایی که منجر نشده این افراد از این چوب برای نمای ساختمان خود استفاده کند این است که این چوب ها قابلیت رنگ آمیزی دارند یعنی اشخاص به هر رنگی که بخواهند می توانند این چوب ها را در بیاورند.
معایب و مزایای چوب ترمو برای نمای ساختمان
حال بعد از اینکه به بیان است مزایای استفاده از چوب ترمو در نمای ساختمان پرداختیم می خواهیم معایب استفاده از این نوع چوب در نمای ساختمان را هم برایتان عنوان کنیم.
- چوب های ترمو با وجود این که حدود ۳۰ درصد از دیگر چوب ها در برابر آتش مقاوم هستند اما در کل چوب های قابل اشتعال می باشند
- یکی دیگر از معایب این چوب می توان به تغییر رنگ آن در برابر اشعه فرابنفش استفاده کرد که برای جلوگیری از این کار باید از رنگ های عایق روی این چوب ها استفاده شود
- استفاده از چوب های ترموو با کیفیت برای ساخت نمای ساختمان ها هزینه های بالایی را برای کاربر در پی دارد
- و جبران ناپذیر ترین عیبی که به این چوب وارد است، قطع درختان به منظور استفاده از این چوب ها می باشد.
- از نمای چوبی برای چه محل هایی می توانیم استفاده کنیم ساختمان های مسکونی و اداری
- مراکز خرید و فروشگاه ها
- هتل ها، ویلا ها و کلبه ها
ترمو چوب ها به دو دسته نرم چوب ها و سختی ها تقسیم می شوند که از این چوب ها برای نمای ساختمان می توانیم استفاده کنیم.
نرم چوب ها
افراد زیادی هستند که هنگامی که نام این چوب ها را می شنوند در تصورشان چوبی ضعیف و شکننده و با تراکم کم تصور می کنند اما به این دلیل به این چوب ها نرم چوب گفته می شود که دارای چگالی کمتری می باشند. نزدیک بودن فواصل مولکولی این چوب ها باعث شده تا نمای بسیار زیبایی داشته باشد.
این چوب ها به دلیل سبکی ارزان بودن و داشتن بافتی زیبا برای استفاده در نمای چوبی ساختمان ها بسیار مناسب می باشد در واقع اصلی ترین تفاوتی که میتوان برای نرم چوب ها و سختی ها دانست نحوه تولید آن هاست.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که قیمت پایین این نوع از چوب های ترمو باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد.
سخت چوب ها در مزایای چوب ترمو برای نمای ساختمان
نوع دیگری از چوب های ترمو سخت چوب ها هستند که این چوب ها به دلیل بالا بودن قیمت شان در نما های چوبی کمتر از آن ها استفاده می شود.
از معایب این سقف چوب ها می توان به این اشاره کرد که به دلیل اینکه ضایعهای برای محیط زیست می باشند به راحتی آنها را از درخت جدا می کنند و همین موجب می شود تا قیمت این چوب ها بالا برود.
چگونه چوب را برای نمای ساختمان مقاوم کنیم؟
- مقاوم سازی چوب از طریق حرارت
- مقاوم سازی چوب از طریق روغن داغ
مراحل ترمو کردن چوب:
- خشک کردن در دمای بالا: به عنوان اولین مرحله چوب را در دستگاه خشک کن قرار می دهند تا به دمای حدود ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد سپس دما را به ۱۳۰ می رساند تا چوب به به صورت کامل خشک شود که در این مرحله رطوبت چوب به صفر میرسد
- مرحله دوم عملیات حرارتی می باشد که این عملیات زمانی انجام میشود که چوب به به صورت کامل خشک شده باشد آن را در کوره قرار می دهند تا که دمای آن بین ۸۵ تا ۲۱۵ درجه سانتیگراد می باشد، چوب را چندین ساعت در این دما قرار می دهند.
- انتقال رطوبت به چوب: بعد از خشک کردن چوب در انتها دمای کوره را با پاشیدن آب به داخل کوره به حداقل می رساند و زمانی که دمای کوره به ۱۰۰ درجه کاهش پیدا کرد و تو بر رسانی و چوب آغاز می شود
نکاتی که برای نصب نمای چوبی ساختمان باید رعایت کنیم:
- پیش از این که زیرسازی و نصب نمای چوبی اقدام کنیم باید از صاف و یکسان بودن سطح زیرین آن اطمینان حاصل کنیم.
- توجه داشته باشیم که ضخامت مورد نیاز در پشت زیر سازی چوب باید به حداقل ۴ سانتی متر برسد.
- زمانی که از چوبهای متفاوتی برای نماسازی استفاده کردید باید مطمئن باشید که میزان استفاده از هر متریال محاسبه شده باشد.
- نکته بعدی که باید به آن توجه کنید این است که چوب را به صورت مستقیم به دیوار نصب نکنید. و تحت هیچ شرایطی چوب به قوطی آهنی متصل نشود باید بین چوب و قوطی آهنی یک چوب اشباع شده قرار بگیرد.
- زیرسازی آهنی زیر نمای خود را بیش از حد سنگین نکنید.
- فاصله بین پیچ های زیر سازی چوب حداقل باید ۵۰ سانتی متر باشد.
- توپ هایی که از آنها برای زیرسازی استفاده می کنید نیازی به رنگ آمیزی ندارند.
در قیمت ترمو چوب ها چه عواملی موثر می باشند؟
در قیمت اجرای نمای چوبی برای ساختمان و عوامل زیادی تاثیر گذار هستند عواملی چون نوع و کیفیت چوب استفاده شده، قیمت خود چوب، متراژ چوب ابعاد نماکاری، مقدار تزییناتی که برای نمای چوبی به کار رفته و ضخامت چوب از این دسته عوامل می باشد.
به این نکته توجه داشته باشید که چوب ترمو در ایران تولید نمی شود و به همین دلیل قیمت آن با توجه به ارز و دلار محاسبه می شود.
سخن پایانی
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی افراد بیشتر تمایل دارند از متریال های مدرن برای تزیینات و تغییرات دکوراسیون ای خود چه داخلی و چه خارجی استفاده کند یکی از مدرن ترین متریال های استفاده شده چوب می باشد.
علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که توپ ها برای دارند یکی از دلایل دیگری که از آنها برای نمای ساختمان خود استفاده می کنند مقاومت بالای آنها در برابر شرایط جوی بوده و این که چوب ها به راحتی آسیب نمی بینند.
ما در این مطلب تمام تلاش خود را کردیم تا اطلاعات مورد نیاز در خصوص استفاده از چوب و مزایای چوب ترمو برای نمای ساختمان در اختیار شما قرار دهیم.