پروفیل ترمووود را در این مقاله بررسی می کنیم. از گذشته تا کنون استفاده از چوب بسیار گسترش یافته است. انسان های اولیه بعد از غاز نشینی برای ساختن پناهگاه که در آن زندگی کنند از چوب استفاده کردند. ولی امروز کاربرد چوب با گذشته کمی متفاوت است و استفاده از چوب بیشتر برای نمای خارجی ساختمان ها و دکوراسیون داخلی منازل و هم چنین ساختن وسایل چوبی است. انسان از دیرباز در پی بهبود بخشیدن به خواص عناصر موجود در طبیعت بوده است. چوب هم یکی از عناصری است که براساس فرایندهایی که بر روی آن انجام می شود، خواص آن مثل مقاومت در برابر سایش و شکستگی افزایش می یابد. ترمووود کردن چوب هم یکی از راهکارهای افزایش خواص چوب است که امروزه در بسیاری از کشورهای جهان انجام می شود و بسیار رایج است. در این مقاله سعی شده تا شما را به طور کامل با چوب ترمووود و پروفیل ترمووود آشنا کنیم.
چوب ترمووود
چوب ترمووود به چوبی می گویند که در طی فرایندها و مکانیزم های حرارتی ساختار سلولی چوب تغییر کرده و اصلاح شده است. این عمل که سطح چوب را بسوزانند تا مقاومت آن افزایش یابد قرن هاست که ثابت شده و صورت می گیرد ولی تولید چوب ترمو که بر پایه همین عمل است برای اولین بار توسط کشور فنلاند انجام شده و این کشور پیشتار صنعت تولید ترمووود است. البته کشورهای دیگری هم چون آلمان، کانادا و ایران نیز در تولید ترمووود پیشرفت چشم گیری داشته اند. چوب ترمووود تولید شده دارای خواص و ویژگی های زیادی از جمله مقاومت در برابر نور خورشید، رطوبت و باران و هم چنین کاهش وزن است. این ویژگی های چوب ترمو باعث شده تا بهترین گزینه برای استفاده در نمای بیرونی ساختمان باشد.
انواع ترمووود
چوب های ترمووود شده دارای انواع مختلفی هستند که در این قسمت به بررسی آنها می پردازیم.
انواع ترمووود
الف) انواع ترمووود از لحاظ روش تولید
اولین و متاول ترین روش دسته بندی چوب های ترمو، این است که بر اساس روش تولید آن تقسیم بندی شوند و چوب های ترمووود را به دو رده کلاس (Class) تقسیم بندی می کنند. این دو رده بندی استاندارد که برای تیمار ترمووود است عبارتند از: ترمو-اس و ترمو-دی. در ادامه این دو نوع رده بندی را باهم مقاسیه می کنیم.
- نوع اول: ترمو-اس (Thermo-S)
در این نوع رده بندی حرف Sدر واقع مخفف کلمه Stability است؛ که معنای آن ثبات و پایداری است. ترمو-اس به چوب ترمویی گفته می شود که بعد از فرایند تولید، ترمووود نهایی دارای ثبات ابعاد است و داشتن ثبات از مهم ترین خاصیت این نوع ترمووود است. در این روش برای تولید ترمووود به چوب گرمایی به درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد می دهند تا مقاومت آن افزایش یابد. چوب ترمووودی که طبق این روش تولید می شود بسته به میزان رطوبت محیط 6 الی 8 درصد پروفیل های آن دچار تورم و تغییر در ابعاد می گردند. این نوع ترمووود که از درخت های برگ سوزنی درست شده اند، بیشتر در محیط های داخلی از جمله در ساختن مبلمان، اتصالات در محیط های گرم و خشک، اجزای درب و پنجره و سونا استفاده می گردد. ولی ترمو-اسی که با چوب درخت های برگ پهن توید می شود بیشتر در اتصالات در هر آب و هوایی، کف پوش، مبلمان، مبلمان فضای سبز و سونا استفاده می گردد. به طو رکلی چوب ترمو-اس بیشتر مناسب محیط های داخلی ساختمان است.
- نوع دوم: ترمو-دی (Thermo-D)
حرف D در این نوع رده بندی مخفف کلمه Durability به معنای دوام است. در این نوع روش تولید ترمووود مهم ترین خاصیت محصول نهایی دوام طبیعی چوب است. در این روش چوب خام را تا دمای 220 درجه سانتی گراد گرما داده و مقاومت در برابر هر عامل محیطی بالا می رود. محصول تولید شده در این روش به دلیل داشتن مقاومت و دوام فوق العاده در محیط های خارجی و در نمای ساختمان کاربرد دارد. محصولات تولید شده طبق این روش حدودا 5 الی 6 درصد دچار تغییر در ابعاد پروفیل ترمووود و تورم می شوند که وابسته به میزان رطوبت محیط و شرایط آب وهوایی هر منطقه است. به دلیل تورم کم ابعاد پروفیل ها این نوع ترمووود بیشتر در درب های بیرونی، نما و دیوار، سونا، پشت پنجره، سرویس بهداشتی و حمام، مبلمان فضای سبز و کف پوش ها مورد استفاده قرار می گیرند. ولی ترمووودی که از درخت های برگ پهن تولید می شود مصارف آن مانند ترمو نوع sاست ولی توصیه می شود رنگ چوب مصرفی در این مکان ها تیره تر باشد.
ب) انواع ترمووود از لحاظ گونه چوب
پروفیل ترمووود موجود در بازار از لحاظ نوع و گونه چوب به دو دسته چوب نرم و چوب سخت تقسیم می گردند که در ادامه هر دو نوع را بررسی می کنیم.
- ترمووود با چوب نرم: (Soft Wood) در ختان برگ سوزنی مثل درخت کاج دارای چوبی نرم هستند و از آن ترمووود تولید می گردد.
- ترمووود با چوب سخت (Hard Wood) : درخت زبان گنجشک در دسته درختان پهن برگ است که چوب آن به نسبت سختی بیشتری دارد.
پروفیل ترمووودی که در کشور عرضه می شود نیز گونه چوب نرم عمدتا از درخت کاج (Pine) بوده و چوب سخت نیز غالبا از درخت زبان گنجشک (Ash)است. معمولا ترمووود Pine در نماهای ساختمان و دیوارهای عمودی کاربرد دارد و ترمووود Ash در کف پوش ها و در مکان های نیازمند مقاومت بیشتر، استفاده می گردد.
انواع ترمووود از لحاظ گونه چوب
ج) انواع ترمووود از لحاظ ابعاد و پروفیل
پروفیل ترمووود موجود در بازار در اندازه های مختلف 3 و 6 متر است؛ که مقطع پروفیل نیز دارای طرح و بعد مختلف است و به بازار عرضه می گردد. پروفیل ترمووود علاوه بر بعد و طرح دارای نوع شیار دار و بدون شیار است؛ که شما می توانید با توجه به نیاز خود هر کدام را که می خواهید انتخاب کنید.
د) انواع ترمووود بر اساس کشور سازنده
همان طور که متوجه شدید کشور فنلاند پیشتاز صنعت تولید ترمووود است و ترمووودهای تولید شده در این کشور دارای بهترین کیفیت بوده و مرغوب ترین ترمووود در دنیا هستند. ترمووود فنلاندی به دلیل با کیفیت بودن قیمت بالاتری نسبت به ترمووود ایرانی دارد و بیشتر برای نمای خارجی ساختمان و محیط بیرون مناسب است؛ زیرا در محیط بیرون عوامل فرسایشی بیشتر است پس بهتر است ترمووود فنلاندی که کیفیت آن بیشتر است استفاده کرد. اما ترمووود ایرانی هم نسبت به گونه های خارجی از کیفیت مطلوبی برخوردار است و در برابر ترمووود فنلاندی قیمت کمتری دارد. ترمووود ایرانی بهتراست در محیط های داخلی که عواملی فرسایشی کمتر است استفاده گردد.
مزایای استفاده از ترمووود :
همان طور که متوجه شدید ویژگی های چوب ترمووود بسیار زیاد است و قطعا استفاده از آن مزایای زیادی دارد. چوب ترمووود با فرایندها و مکانیزم های حرارتی تولید شده و رطوبت موجود در چوب از بین رفته است، به همین دلیل در برابر انواع دیگر چوب ها دارای مقاومت بالاتری است و دیرتر می پوسد. چوب ترمو بر خلاف دیگر مواد تولید تولید شده هیچ گونه ضرری به محیط زیست نمی رساند و بازیافت می گردد. دلیل این امر این است که در فرایند تولید ترمووود هیچ مواد شیمیایی و مضری استفاده نشده است. یکی دیگر از ویژگی های چوب ترمو این است که رنگ آن به نسبت چوب های معمولی در اثر تابش نور خورشید و بارش باران پریده نمی شود و ثابت می ماند. همان طور که در قسمت های بالاتر گفتیم، چوب ترمووود وزن کمتری نسبت به دیگر چوب ها دارد و این به خاطر این است؛ که مواد مغذی موجود در مغز چوب در طی فرایند حرارتی از بین رفته است و باعث شده تا وزن محصول نهایی کاهش یابد. از بین رفتن مواد مغذی در مغز چوب یک ویژگی دیگر ینز به چوب ترمووود اضافه کرده است؛ که امکان رشد قارچ ها، و باکتری ها و هم چنین زندگی حشرات در آن وجود ندارد. از ویژگی های دیگر ترمووود می توان به عایق حرارتی و صوتی بودن آن اشاره کرد. هم چنین چوب ترمو به دلیل اینکه در طی فرایندهای حرارتی تولید می شود، دارای رنگ های قهوه ای زیبایی است. همه ی این ویژگی ها باعث شده تا چوب ترمووود بهترین گزینه برای استفاده در نمای بیرونی و در دکوراسیون داخلی باشد.
عوامل موثر در قیمت پروفیل ترمووود
قطعا هر چه ضخامت پروفیل ترمووود و متر مربع آن بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر می شود و این واحد مترمربع معمولا برای اندازه گیری دقیق برای قسمت های مانند کف پوش ها و دکوراسیون داخلی ساختمان است. چوب ترمو که در نمای ساختمان استفاده می شود معمولا معماران بر اساس مقدار پروفیل ترمووودی که در نمای نقشه استفاده شده است قیمت متراژ آن را تخمین می زنند. عوامل زیادی به جزء ضخامت و متر مربع در قیمت ترمووود اثر گذار است، از جمله تجهیزاتی که هنگام نصب ترمووود استفاده می شود بسیار مهم است. اگر بخواهیم چوب ترمووود فنلاندی را که برای ایران است مقایسه کنیم، چون چوب ترمو فنلاندی بسیار پیشرفته تر است قطعا تجهیزاتی که برای آن استفاده می شود بیشتر و بهتر از چوب ترمووود ایرانی است و این باعث می شود کیفیت کار آن نسبت به ترمووود ایرانی بالاتر باشد. پس در نتیجه قیمت آن نیز بیشتر است. هم چنین حرارتی که به چوب ترمو می دهند، بر قیمت پروفیل ترمووود هنگام خرید آن اثر گذار است. هر چه گرما و حرارتی که به چوب داده شده است بیشتر باشد، قیمت آن بالاتر است؛ زیرا هزینه سوخت نفت و گاز آن بیشتر است.
سخن اخر
شما در این مقاله با انواع رده بندی پروفیل ترمووود آشنا شدید و حال اگر قصد خرید چوب ترمووود را دارید ما به شما خرید اینترنتی را پیشنهاد می کنیم تا هم در زمان خود صرفه جویی کنید و هم پروفیل های مورد نظر خود را با قیمت کمتری خریداری کنید. سایت نارون چوب یکی از سایت هایی است که در بین فروشگاه های عرضه دهنده چوب ترمو از محبوبت زیادی برخوردار است و بسیار معتبر است. اگر قصد خرید از این سایت را دارید می توانید با شماره تماس ارائه شده در سایت از مشاوره رایگان در این زمینه بهره ببرید.
1 دیدگاه در “پروفیل ترمووود”