ترمووود نوع خاصی از چوب میباشد که به دلیل فراوری با مکانیزم پیشرفته حرارت، نسبت به چوب های دیگر استحکام و ماندگاری بیشتری دارد. نکته قابل توجه درمورد این نوع چوب عدم استفاده از مواد شیمیایی در تولید آن میباشد که ترمووود را در برابر کپک، حشرات موذی، موریانه، ساس و قارچ مقاوم میکند. ترمووود را به عنوان محصولی از کشور فنلاند شناخته شده است، اما در کانادا و آلمان نیز به طور گسترده تولید میشود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی راجع به چوب ترمووود به شما ارائه دهیم و برای خرید آن از نمایندگی رسمی ترمووود فنلاندی شما را راهنمایی کنیم. چنانچه قصد خرید ترمووود فنلاندی را با قیمتی بهصرفه و با روشی آسان و بیدردسر دارید از طریق سایت اقدام کنید. شما میتوانید با مشاهده قسمت نمونه کارها در سایت و تماس با شماره 02144853245 مشاوره رایگان دریافت کنید و خریدی مطمئن و کاربردی داشته باشید.
تاریخچه چوب ترمو
برای اولینبار در سال 1930 در کشور فنلاند خط تولید چوب ترموو تأسیس شد. فنلاندی ها برای افزایش مقاومت و کیفیت چوب، یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام VTT راه اندازی نمود و به تحقیق در این زمینه پرداخت. نتیجه این تحقیقات فرآیند تیمار حرارتی ترمو چوب یا ترموود توسط انجمن ترموود فنلاند شد که با همکاری صنایع محصولات چوبی، چوب باکیفیت فنلاندی به بازار جهانی عرضه شد. کشور فنلاند از پیشتازان صنعت ترموود میباشد و پس از آن کشورهای کانادا و آلمان به پیشرفتهایی دست یافتند.
کشور فنلاند بهعنوان یکی از کشورهای خوش آبوهوای اروپا میباشد و بدین جهت از درختان باکیفیت برخوردار است. ازاینرو بالاترین کیفیت چوب ترمود فقط در بعضی از قسمت های جنگل سوئد و فنلاند پیدا میشود. درختانی که از آن ها برای تولید ترمووود استفاده میشود عبارتنداز: نوئل (Picea abies) ،کاج (Pinus sylvestris)، صنوبر (Populus tremula)، توس (Betula pendula)، زبان گنجشک (Fraxinus excelsior)، کاج رادیانا (Pinus radiata)، توسکا (Alnus glutinosa)، لاریکس (Larix sibirica) و راش (Fagus silvatica).
انواع چوب ترموو
چوب ترمو از نظر گونه چوب (ترمود با چوب نرم و سخت) و روش تولید (مدل ترمو – اس و ترمو – دی) به دو دسته تقسیم میشود. برای خرید انواع ترمود فنلاندی از نمایندگی رسمی ترمووود فنلاندی اقدام کنید.
- مدل ترمو – اس (Thermo-S)
این مدل از چوب ترمو بسیار کاربردی و محبوب میباشد. S استفاده شده در نامگذاری این ترمووود از کلمه Stability به معنای ثبات و پایداری گرفته شده است و نشاندهنده مقاومت بالای ترمو اس نسبت به متریال های مشابه آن است. در روش تولید ترمو اس چوب را تا دمای 180 درجه سانتیگراد حرارت میدهند و با این کار، چوب را در برابر مشکلات بسیاری مقاوم میسازند. البته باید به این امر توجه کرد که محصولات تولیدی با این روش در اثر رطوبت محیط، حدود 6 تا 8 درصد تورم دارند و تغییر ابعاد میدهند. از انواع مختلف این محصول در ابعاد سوزنی و پهن تولید میشود که در محیط های داخلی ساختمانها همچون مبلمان داخلی، اتصالات در محیط خشک، در و پنجره، سونا مدل سوزنی ترمو اس و در کفپوش ها و مبلمان فضای شهری از مدل پهن برگ آن استفاده میشود.
- ترمو- دی (Termo-D)
مدل دی از مدل اس پرکاربردتر است و مقاومت بیشتری نسبت به مدل اس دارد. حرف D در این نوع از چوب از واژه Durability به معنی دوام گرفته شده است. در تولید این مدل، چوب را در دمای 220 درجه سانتیگراد قرار میدهند و اینگونه به استحکام و دوام آن میافزایند. در شرایط دمایی نامناسب، این نوع از چوب بین 5 تا 6 درصد تغییر بعد و تورم میدهد. این امر باعث شده که از آن در محیطهای باز با رطوبت بالا بتوان استفاده نمود. بیشترین کاربرد آن در مکانهای عمومی و فضای باز ازجمله ساخت دربهای بیرونی، چوب نما و دیوار، تابلو چوبی مغازه، سونا، سرویس بهداشتی و حمام و همچنین فضای مبلمان شهری میباشد.
- ترموود با چوب سخت (Hard Wood)
این نوع از ترمو چوب نسبت به گونه نرم آن مقاومتر است؛ از این رو در طراحی نمای ساختمان ها با طرح های ویژه از آن استفاده میکنند. Hard Wood از درختان پهن برگ مانند گردو، صنوبر، بلوط، افرا، ماهون، گیلاس، راش و زبان گنجشک تولید میشود. چوب ون از انواع ترمووود با چوب سخت میباشد که از کاربرد و محبوبیت زیادی در دنیا برخوردار است. امروزه صنعت تولید ترمووود از انواع مختلف آن بسیار رواج پیدا کرده و کشور فنلاند با تأسیس نمایندگی رسمی ترمووود فنلاندی در کشورهای مختلف اقدام به عرضه محصولات باکیفیت خود در دنیا کرده است.
- ترموود با چوب نرم (Soft Wood)
این مدل از چوب برخلاف چوب سخت از درختان با برگ های سوزنی ازجمله سرو، صنوبر و کاج تولید میشوند و همانطور که به آن اشاره کردیم از مدل ترمو چوب سخت کم دوام تر میباشند. درواقع از دانسیته یا چگالی کمتری نسبت به آنها برخوردار هستند. از این چوبها به علت سبکی و قیمت ارزانی که دارند در نمای ساختمان ها استفاده میکنند ولی به علت دوام کم، استفاده از آنها در فضای باز توصیه نمیشود.
مزایا و معایب چوب ترمو
ترمووود یا ترمو وود که با عنوان چوب ترمو نیز شناخته میشود دارای ویژگیهایی است که آن در بین طراحان محبوب کرده است. در این بخش به قسمتی از ویژگیهای این چوب میپردازیم که بهعنوان نقطه قوت آن مطرح میشوند. اگر به سازههای ساختمانی که با چوب ساخته شدهاند و یا دکوراسیون داخلی برخی از منزلها که با چوب طراحی شده، توجه کنید چیزی جز ظرافت و زیبایی نخواهید دید. البته هر متریالی در کنار مزایا، معایب قابلتوجهی نیز دارد. برای اینکه از متریالی استفاده کنید که معایب کم و مزایای بیشتری داشته باشد بهتر است از چوب ترمود فنلاندی استفاده کنید و آن را از سایت ما که بهعنوان نمایندگی رسمی ترمووود فنلاندی شناخته میشود خریداری فرمایید.
- در رنگ و شکل ثبات بینظیری دارد بهطوریکه سالیان سال زیبایی خود را حفظ میکند.
- چوب ترمو نسبت به دیگر متریالهای مشابه وزن کمتری دارد.
- رطوبت محیط را در حد استاندارد نیازهای طبیعی انسان حفظ میکند.
- نصب سریع و راحتی دارد.
- عایق بینظیری برای صدا و حرارت نسبت به دیگر متریالهای مشابه میباشد.
- در برابر پوسیدگی و فشارهای بیرونی نظیر زلزله، آتش، آب و طوفان نسبت به دیگر متریالهای مشابه مقاومتر است.
- مقاومت بینظیری در برابر حمله حشرات، ریز ارگانیسمها، و انواع قارچ و کپک دارد.
- برای تولید این چوب، درختانی تخریب میشوند و این امر در صورت استفاده زیاد، منجر به تخریب جنگلها در وسعت زیاد خواهد شد.
- به علت مقاومت بالای آن در برابر تاب برداشتن و عدم انعطافپذیری در ساخت اجسام منحنی شکل، نمیتوان از این چوب در ساختمان های گرد، استادیوم ها و سازه های دوار استفاده کرد.
- قیمت بالای این چوب نسبت به سایر متریال ها از دیگر معایب آن میباشد که به علت کیفیت بالا منطقی به نظر میرسد.
کاربرد چوب ترمو
امروزه استفاده از چوب در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها بسیار رواج یافته و با ورود چوب به طراحی دکوراسیون منازل و مراکز تجاری و اداری باعث شده تا معماری مدرن و نوین در سازه جانی دوباره گرفته و به جسم سرد ساختمان ها روحی گرم ببخشد. در این میان کیفیت و دوام چوب مورد استفاده مهم میباشد که پیشنهاد میشود چوب مورد نیاز برای ساختمان خود را از نمایندگی رسمی ترمووود فنلاندی تهیه کنید. در بخش بعدی به دلایل ارجحیت ترمووود فنلاندی به ایرانی خواهیم پرداخت.
همانطور که خود شما هم به آن واقف هستید، مقاومت و ظاهر زیبای چوب ترمود باعث شده که در کف و کفپوش، دیوارپوش، دکوراسیون داخلی، پله و نرده، فضای باز ویلا و پارک، آلاچیق، لوور، روفگاردن، پرگولا، قرنیز، استخر و سونا و درب و پنجره کاربرد داشته و مورداستفاده قرار گیرد.
مقایسه ترموود ایرانی و ترمووود فنلاندی
اگر بخواهیم به تفاوت میان ترمو ایرانی با فنلاندی بپردازیم در ابتدا باید متذکر شویم که در فرایند تولید این نوع چوب، موادی مانند گلوکز، رزین و برخی مواد تشکیلدهنده بافت داخلی چوب از بین میروند و اگر فرایند ساخت و گرمادهی چوب بهدرستی انجام نشود در ویژگیهای جذب رطوبت، دفع آفات، کیفیت و ظاهر آن مشکلاتی بوجود خواهد آمد. در بررسی ترموود ایرانی و فنلاندی در ظاهر و کیفیت آنها تفاوتهایی وجود دارد که در این بخش قصد داریم به آنها بپردازیم.
- قیمت ترموود ایرانی پایینتر از فنلاندی است ولی این در صورتی است که کارخانجات ایرانی برای ارائه کالای ارزان اقدام به کاهش کیفیت محصول میکنند.
- کیفیت درختان فنلاندی بسیار بالاتر از درختان وارداتی به ایران از کشور روسیه میباشد و همین امر علت پایین بودن کیفیت ترمووود ایرانی نسبت به ترموود فنلاندی است.
- ترمووود فنلاندی تیرهتر از ترموود ایرانی است. دلیل این امر غیرهمگن بودن دمای اکثر کوره های ایرانی میباشد که محدوده دمای آنها را پایینتر از استاندارد تنظیم میکنند تا چوب درون کوره نسوزد.
- معمولاً در دو انتهای شاخه های ترمووود ایرانی، ترک هایی مشاهده میشود که تأثیرات سوء بر ظاهر آن میگذارند و از کیفیت ترمووود ایرانی کم میکنند.
- به علت استاندارد نبودن دستگاه مولدر (Molder)، ترمووود ایرانی از لحاظ کیفیت پرداخت و صاف و صیقلی بودن کناره های چوب پایینتر از ترموود فنلاندی قرار میگیرد.
- استفاده از ترمووود ایرانی در فضای باز به علت مقاومت کم آن در برابر شرایط جوی و رطوبت برخلاف فنلاندی، مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.
کلام آخر
در مقایسه با محصول ایرانی و خارجی اگر قصد شما کمک به تولید داخلی باشد بهتر است از ترموودهای ساخت ایران تهیه و استفاده کنید ولی اگر کیفیت مدنظرتان میباشد پیشنهاد ما خرید از نمایندگی رسمی ترمووود فنلاندی است. چنانچه قصد خرید کالایی باکیفیت و بهصرفه را دارید از سایت ما دیدن کنید. نمونه کارها و انواع چوب در نوع فنلاندی و ایرانی قابلعرضه میباشد و شما میتوانید با مشاهده ویژگیها و قیمت هریک انتخابی خوب و کاربردی داشته باشید. علاوهبرآن همکاران ما 24 ساعته آماده راهنمایی و مشاوره به شما عزیزان میباشند و فقط کافی است با ما از طریق واتسپ یا شمارههای ثبت شده در سایت تماس بگیرید.